Over Essilor

 

WER​​ELDWIJD​ EN TOCH LOKAAL​

Essilor Nederl​and maakt deel uit van Essilor International en is wereldleider op het gebied van brillenglazen ter correctie van kijkproblemen. Wereldwijd zijn er 3 Research & Development (R&D) centra, waar voortdurend wordt gewerkt aan vernieuwing en verbetering van de producten. Naast brillenglazen levert Essilor ook professionele instrumenten voor de winkel of werkplaats van de opticien of optometrist. Bovendien biedt Essilor door middel van het Uneyeted-concept een breed pakket aan ondersteunende diensten aan voor de zelfstandige opticiens.​

Essilor Nederland behoort tot de regio Benelux. Essilor Nederland is gevestigd in Zevenaar, waar zij ook het lokale en innovatieve productielab is gevestigd.


KWALITEIT HOOG IN HET VAANDEL

Essilor Nederland heeft kwaliteit, milieu en veiligheid hoog in het vaandel staan. ISO-certificering stelt eisen aan het kwaliteitssysteem/-eisen en aan het milieumanagementsysteem, evenals veiligheid en welzijn op het werk. Dit certificaat is afgegeven door het internationaal erkende Lloyd's Register (Quality Assurance).

het ontstaan van essilor

Essilor is Internationaal bekend onder deze naam sinds 1971, na een fusie tussen Essel en Silor. In Nederland gaat het begin terug naar 1925, het jaar waarin Classen optiek in Arnhem werd opgericht. In 1972 opent Essilor International, toen bekend onder de noemer Essilor, een slijperij in Zevenaar. In 1982 neemt Essilor International Classen optiek over en gaat de naam over in Essilor-Classen. Vanaf 1985 zijn Essilor-Classen en de slijperij gevestigd in het lab aan de Marconistraat in Zevenaar. Vanaf 1994 gaat de organisatie verder onder de naam Essilor Nederland BV.

65.000 MEDEWERKERS IN MEER DAN 100 LANDEN

Essilor kent maar liefst 3 "Innovation & technology centra" waar dagelijks gewerkt wordt aan innovatieve kijkoplossingen. Essilor is in 2018 dan ook voor het achtste jaar op rij vermeld in de Forbes top 100 van meest innovatieve bedrijven ter wereld. De receptslijperij van Essilor Nederland is een van de 490 receptslijperijen van Essilor wereldwijd.​

​​
Loading...