Introductie Stellest

 

​Met trots introduceren we Essilor StellestTM brillenglazen. De beste oplossing van Essilor om progressie van myopie bij kinderen te vertragen(1). Essilor® Stellest™ brillenglazen vertragen de progressie van myopie met gemiddeld 67%, in vergelijking met enkelvoudige brillenglazen, wanneer ze elke dag 12 uur of langer worden gedragen(2)


Korte introductie Stellest™ brillenglazen


In het webinar “The future is bright” werd al een film over de werking van Stellest™ brillenglazen getoond. U kunt dit webinar via deze link nog terugkijken.

Stellest™ brillenglazen maken gebruiken van de H.A.L.T.(3)-technologie; een constellatie van 1021 onzichtbare(4) lensjes. Dit brillenglas heeft een dubbele werking:


 

Myopie Correctie

De enkelvoudige zone focust de lichtstralen op het netvlies wat zorgt voor scherp en helder zicht. Het brillenglasontwerp garandeert een grote correctiezone met een goede gezichtsscherpte en veel comfort.


 

Myopie Controle

De H.A.L.T.-technologie

creëert voor het eerst een volume van niet-gefocust licht vóór het netvlies. Lichtstralen die de constellatie kruisen, creëren een volume van niet-gefocust licht vóór het netvlies en volgen de vorm ervan. Door dit signaal kan de groei van het oog vertraagd worden.


Leer meer over Stellest™ brillenglazen met de uitgebreide E-learning of kijk op essilor/nl/brillenglazen/stellest.

 

E-learning en accreditatie

Voor Stellest™ brillenglazen is een uitgebreid trainingsprogramma te vinden op ons trainingsplatform. Er zijn specifieke programma’s voor enerzijds optometristen en anderzijds voor opticiens / verkoopmedewerkers.

Het programma voor optometristen bestaat uit 4 modules en een toetsing. Voor dit programma loopt een accreditatie-aanvraag. Zodra de accreditatie-aanvraag is gehonoreerd ontvangt u, ook met terugwerkende kracht de punten voor de toegekende accreditatie. 


Het programma voor opticiens / verkoopmedewerkers bestaat uit drie modules en een toetsing.

Na het doorlopen van één van deze programma’s ontvangt u van Essilor een certificaat op naam. U bent hiermee gecertificeerd om Stellest™ brillenglazen te verkopen en het product wordt voor u opengezet om te bestellen (dit kan een dag duren). Zonder deze certificering kunt u geen Stellest™ brillenglazen verkopen.Introductiepakket 

Om er zeker van te zijn dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft voor een succesvolle lancering ontvangt u (nadat u bent geslaagd voor de E-learning) een uitgebreid introductiepakket. Dit pakket bestaat uit de volgende materialen:


  • Een brochure: Stellest™ brillenglazen (16 pagina’s)

  • Een uitgebreide brochure: Starten met Stellest™ brillenglazen; richtlijnen voor myopie management (36 pagina’s)

  • Een factsheet voor de opticien / verkoopmedewerker

  • Een factsheet voor de optometrist

  • Een placemat (A3 formaat)

  • Een demobox (levering vanaf week 49)

  • 20 stuks consumentenfolders

  • 20 stuks Stellest™ brillenglazen paspoort


De demobox bestaat uit een doosje met daarin een Stellest™ brillenglas In week 45 t/m week 48 ontvangt u een introductiepakket zonder deze demobox. Vanaf week 49 wordt de demobox nagestuurd en vanaf die week zal elk nieuw introductiepakket verstuurd worden inclusief de demobox.


Het Stellest™ paspoort is bedoeld als communicatiemiddel met het kind en de ouders. Hierin worden onder andere de vervolgbezoeken en de aslengtemeting vastgelegd. U geeft dit paspoort mee aan elk kind dat Stellest™ brillenglazen gaat dragen. U kunt altijd extra exemplaren van het Stellest™ paspoort bij bestellen via onze klantenservice. 

 


Advertentie

Wilt u lokaal al vast communiceren over Stellest™ brillenglazen? Op onze imagebank via Essilor Pro is de advertentie beschikbaar.(1) binnen de merken van Essilor

(2)In vergelijking met enkelvoudige brillenglazen, wanneer ze elke dag 12 uur per dag worden gedragen. Twee jaar durende, prospectieve, gecontroleerde, gerandomiseerd, dubbel gemaskeerde klinische proef, resultaten van 54 bijziende kinderen die Stellest™ brillenglazen droegen vergeleken met 50 bijziende kinderen die enkelvoudige brillenglazen droegen. Resultaten met betrekking tot werkzaamheid gebaseerd op 32 kinderen die verklaarden Stellest™ brillenglazen elke dag, ten minste 12 uur per dag gedragen te hebben. Bao J. et al. (2021). Myopia control with spectacle lenses with aspherical lenslets: a 2-year randomized clinical trial. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci.; 62(8):2888.

(3) Highly Aspherical Lenslet Target

(4)Esthetische afwerking
Loading...