World Sight Day 2020

 

Page_Header_1170_225_WSD_2020.pngHappy World Sight Day!

Vandaag is het World Sight Day, de dag die door de World Health Organization (WHO) uitgeroepen is tot internationale dag van het zicht. Dit jaar staat “Bescherm je ogen tegen blootstelling aan licht” centraal. Daarom wil Essilor, samen met alle opticiens, zo veel mogelijk aandacht te creëren voor blootstelling van onze ogen aan schadelijk licht.

THEMA WORLD SIGHT DAY

Ook voor onze ogen geldt dat 2020 anders is dan anders. Gewoontes zijn drastisch veranderd voor miljoenen mensen wereldwijd die steeds intensiever en langer gebruik zijn gaan maken van digitale schermen. Dat het belangrijk is om de ogen te beschermen tegen de invloed van schadelijk licht hoeven we u als optiekspecialist natuurlijk niet te vertellen. 
Om schadelijk licht (UV-straling en blauwviolet licht) onder de aandacht te brengen, is de website PUTVISIONFIRST​ de plek om meer te weten te komen over het thema van dit jaar. 

KAARTENACTIE

Bij elk paar Eyezen of Varilux brillenglazen dat tussen 8 en 15 oktober a.s. vanuit Essilor Zevenaar wordt geleverd aan u als Uneyeted-lid, wordt een actiekaartje met unieke actiecode voor een gratis postkaartje via Kaartje2go/worldsightday ​meegeleverd. Zo kunnen nieuwe brildragers een gratis kaartje sturen naar een bekende en laten weten dat ze hen, ondanks de roerige tijden, niet uit het oog verloren zijn.

Alle Uneyeted-leden ontvingen 20 actiekaartjes, welke tijdens World Sight Day meegegeven kunnen worden aan klanten in de winkel! Voor elke postkaart die daadwerkelijk verstuurd wordt, sponsort Essilor €1,- extra aan Jantje Beton!
Kaartje2go.nl/worldsightday

JANTJE BETON

Ook de kwetsbare ogen van onze kinderen hebben het de afgelopen periode extra zwaar gehad. Ze hebben thuisonderwijs moeten volgen wat vaak gepaard ging met veel schermtijd. En meer schermtijd zorgt voor digitale oogklachten én kan een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van de ogen van een kind. 
Regelmatig naar objecten in de verte kijken is belangrijk. De oplossing: een frisse neus halen én lekker buitenspelen. Uiteraard wel voorzien van de juiste bescherming tegen het zonlicht. Daarom steunt Essilor dit jaar Jantje Beton met een eenmalige donatie!​
Loading...